Hva er harry?


Av tobben
Harryfaktor er et stadig mer brukt og akseptert uttrykk som ingen så vidt jeg vet har stilt spørsmål ved. Men nå er det på tide at vi får en god og meningsfylt definisjon på uttrykket.

Definisjon på harry
Harryfaktor er et uttrykk som brukes stadig oftere. Sist jeg så det ble brukt var i utelivsguiden for å beskrive enkelte utesteder. Men hva er egentlig definisjon på harry? Er det ikke veldig individuelt hva som kan sees på som harry? En enkel definisjon kan kanskje være hvite tennissokker, skinnvest, trønderbart, DDE og lignende, mens andre har en langt større og utvidet definisjon på det.

Harry Hawk
Jeg kunne tenke meg en redegjørelse på det. Hvorfor sier for eksempel unge Frk. Sørensen at det er høy harryfaktor på utestedet Hawk?

Er det på grunn av folk som går der? Eller er det konseptet som er harry? Registrerte at hun mener det også er harryfaktor på Compagniet, Carl Johan og Ovenpå.
Er det rett og slett en gjennomgående likhet på klientell og/eller konseptet som gjør at disse utestedene har såkalt harryfaktor? Eller er det rett og slett bare Frk. Sørensens personlige mening som kommer til uttrykk her? For som nevnt tidligere blir vel dette med definisjon på harry nokså individuelt.

Hipp og urban eller harry?
Utelivsguiden var helt grei for øvrig. Men det skinner tydelig gjennom at de utestedene skribenten definerte som harry er også de utestedene hun liker aller minst og i hvert fall ikke besøker. Dette er en nokså dristig påstand, men jeg tar sjansen likevel. Så ser jeg frem til en spennende debatt på hva som er harry, og hva som ikke er det.

Jeg håper på kommentarer og innspill både fra de som går på harryplassene og de mer hippe og urbane kulingene som går på de kule utestedene.

Tags:

Normale folk på byen

>Jeg håper på kommentarer og innspill både fra de som går på harryplassene og de mer hippe og urbane kulingene som går på de kule utestedene.

Ikke glem oss "normale folk", som verken er harry (tror jeg ;-) eller prøver å være hippe kulinger (patetiske trendnisser).

Såvidt jeg har kunnet registrere er det jo nettopp vi som er flertallet på byen. Men det kan kanskje skyldes at jeg verken går på utpregede harry eller hippe plasser???

Forøvrig liker jeg SOLID best, til hverdag og fest.

Normale folk på byen

Jo, helt enig med deg der. Alle som føler seg kallet må selvfølgelig komme med så mange kommentarer og innspill de bare vil, enten de nå er "harry", "patetiske trendnisser" eller rett og slett helt normal.

Harry

Først og fremst må jeg si at dette kan bli en spennende diskusjon.

Nå skal det sies at bak utelivsguiden er det ikke bare meg, men dette er et prosjekt flere av oss i redaksjonen har jobbet med en stund. Selvsagt er det jeg som står ansvarlig for guiden, og det gjør jeg enda, og jeg angrer ingenting av det som står skrevet der.

Harry? Hva betyr nå egentlig den termen? Tobben spør i sin artikkel om det er prototypen på en trønder med bart, skinnvest, hvite tennissokker o.l.. -Vel, det kan det jo være. Men for meg synes jeg det mye mer viktig å diskutere harry på et mer generelt plan, enn det å gå inn på de ulike prototypene.

Harry kan være det som avviker fra det man ser på som normalt; noe som kan være totalt avvikende fra ens livsstil, verdier og/eller holdninger.

Jeg kan forsåvidt være enig med tobben i at termen harry er noe utvannet. Se for eksempel Lars Sponheim (V) som kaller alle nordmenn som drar til Sverige og handler billig, harry. Er dette riktig? Hva er det da harry egentlig betyr? Når sant skal sies er det rimelig mange som drar til Sverige på billighandel, og uten og ha gjort noen sosioøkonomisk undersøkelse på dette, vil jeg anta at det er de fleste lag av befolkningen som drar dit.
Termen harry som er brukt i utelivsguiden er subjektiv; den representerer meningene til oss i redaksjonen i TromsøBy.

Jeg er forøvrig enig i det Tore Høgås skrev som kommentar til tobbens artikkel, om at det mellom harryer og trendnisser, faktisk finnes de helt "vanlige", som undertegnede tilhører. Liker verken de veldig hippe uteplassene eller de mer harrye =).

Snart vil også brukerne av TromsøBy kunne skrive sine anmeldelser av uteplassene i guiden.

Om tobben


Fullt navn
Torbjørn Johansen

Fødsesdato
7 sep 1977

Motto
I morgen kommer alltid en ny dag med nye sorger og bekymringer

Vis fullstendig brukerprofilLiker du å dra på konserter, kino eller teater?

Bli med i TromsoBy.no da vel :-)