Tangs Restaurant


Av bege
Litt bortgjemt i Bankgata ligger en liten kinesisk hemmelighet, Tangs Restaurant.

Da vi ankom restauranten var det sent på ettermiddagen, men lokalet var nesten tømt for mennesker. Vi ba om et bord for ikke-røykere, og ble plassert inn i et hyggelig, lite rom med fire bord, derav to av de andre var opptatt. Servitøren var svært vennlig, mottok sin drikkebestilling og lot oss bestemme oss for maten i ro og mak.

Rikholdig meny

Menyen på Tangs er svært omfangsrik. Man kan velge mellom flere lamme-, biff - og svineretter. I tillegg har de egne vegetarmenyer, barnemenyer og også en meny som går på rent kontinentale retter. Hvis man planlegger besøket til Tangs et par dager i forveien, kan man forhåndsbestille en spesielt tilberedt anderett.

Drikkemenyen er også svært innholdsrik, der du kan velge mellom ulike aperitiffer, røde og hvite viner, øl, og vodka.

Følget mitt og jeg valgte de tradisjonelle vårrullene til forrett og fritert kylling servert med hvitløksdressing. Til hovedrett valgte vi flamberte biffstrimler med paprika og purè og følget mitt valgte biff i peppersaus.

Miljøet

Når vi sitter og venter på maten får vi god tid til å betrakte restauranten. Tangs restaurant kjører en kinesisk stil. Lamper, tak og vegger er dekorert med kinesiske lamper, farger og andre pyntegjenstander. Midt i restauranten finner du også et stort akvarium noe som er med på å skape et hyggelig miljø. Men; på bordene finer du babyrosa duker! Ikke særlig dekorativt. De passer ikke helt inn i omgivelsene, og jeg håper at de brukte dem i anledning av at de var gått tom for andre duker.

Majones og fete vårruller

Den blide servitøren kom med forrettene våre. Mine vårruller var meget gode og jeg ble servert de sammen med en sprø, orientalsk salat. Det eneste jeg kan trekke ned på var at de akkurrat var tatt opp av frityrgryten og at det enda var litt fett på de. Men jeg understreker at det ikke var så mye fett at det dryppet av de, men dog.

Følget mitt synes sine friterte kyllingstykker smakte en smule for søtt. I tillegg smakte dressingen for mye majones. Ønske til kokken: -Kutt litt ned på majonesen og tilsett heller litt mer rømme eller yoghurt i dressingen.

Store hovedretter

Da servitøren hadde ryddet inn forrettene var vi ganske mette på grunn av de store porsjonene, og kunne godt tenke oss en liten spisepause. Dette hadde iallefall ikke servitøren i tankene sine. Hovedrettene kom på bordet med en gang hun hadde ryddet bort forrettene, og av ren rutine følte vi at vi måtte begynne å spise, slik at maten ikke ble kald.

Biffstrimlene som jeg hadde bestilt, ble servert på en glovarm plate sammen med grønnsakene. Biffen var perfekt stekt, men hva i all verden hadde kokken gjort med purreløken? Den var totalt ihjelstekt, og minnet mer om vasstrukne, slappe, gamle grønnsaker enn den sprøe og smaksfylte purreløken jeg hadde forespeilet meg selv. Mon tro om ikke kokken hadde glemt av mine grønnsaker i matlagingens hete? For mange gjester i restauranten kunne i hvert fall ikke være årsaken.

Følget mitt var mildt sagt misfornøyd med maten sin. Dette skyldes nok mer hans misfortåelse av menyen enn nok en blunder fra kokkens side. Følget mitt ble servert biffstrimler kokkelert etter tradisjonelt kinesisk vis i en peppersaus. Det skal trekkes frem at sausen var god og trakk fram de gode smakene i retten.

Risen som ble servert sammen med rettene var ikke mer enn ordinær ris som man får kjøpt på butikken i dag. Hva med et litt mer raffinert risvalg? En ris som smaker mer rett og slett. Dette er ikke å spørre om for mye, det er jo tross alt en restaurant.

En restaurant med potensiale

Tangs har et stort potensiale. Selve restauranten er meget hyggelig og servicen er upåklagelig. Hvis kokkene klarer å stramme seg litt inn hva angår steking av mat vil nok dette bli en av Tromsøs bedre orientalske restauranter.

Tags:

jeg synes Tangs ikke var så

jeg synes Tangs ikke var så bra. Maten var smakløs og kjedelig. vi var tre stk som bestilte 3 forskjellige retter. De smakte d samme. Virker som d var samme basissaus på alle. :( Og jeg liker asiatisk mat,men dette var kjedelig. Pomfrreen til ungene var kjip og kostet 70 kr pr stk !!!

Monica

Åpningstider

Er det umulig å finne åpningstidene og menyen til Tangs på nettet????

Tangs er Tromsøs

Tangs er Tromsøs restaurant! Her får du god service og god mat Alltid!
Den vil bestandig være den resturanten man kommer tilbake til!
Har gått ditt siden jeg var liten :)
A+

Alltid fornøyd

jeg er servitør på Tangs<3

Godt norsk!

Hva er dette for noe tull, janerikk? Kinesisk på 17. mai?! Jeg spiser gjerne pizza, kebab eller kinesisk når som helst ellers i året, men på 17. mai SKAL det være norsk mat. Fortrinnsvis røkt svinekam eller svinekoteletter. Med masse surkål, for pokker! Gå hjem og skamme seg, janerikk!

-Koteletten

Vegetarmeny?

Tangs er heller dårlig på vegetarmat - joda de har noe sånt som én skikkelig vegetarrett, hvis du spør fint kan du få velge en annen saus enn den som hører med, men kjipe grønnsaker fra boks gjorde hele retten rimelig trist. Ikke imponert! Terningkast 1 1/2.

S

Vegetarmeny?

stakkars..

Roy Vaage

Snar i vendingene

Jeg ble overrasket over at servitøren ville rydde bordet før maten min var spist! HALLO!

Anonymt

kina-mat

den beste i byen!!

katinka

Stinn brakke på 17. mai.

TENK!!! Å trekke ned for ventetiden på 17 mai er helt hull i hodet...!!! det er jo fullt... du var jo sikkert ikke akkurat kongen som kom for å spise, men like mye gjest som alle de andre som satt der og spiste...

Lindus

6

definitivt en 6'er

lisa

Tangs = 6'er

Dette er en av de dårligste anmeldelsene jeg har lest, å da tenker jeg ikke på terningkastet. Jeg synes det er supert at man slipper å vente over en halv time mellom forrett og hovedrett, og at de serverer vanlig hvit ris uten tilsatt smak er helt ordinært på en kinarestaurant. Dette er ikke en gourmetrestaurant, så anmelderen hadde nok litt for høye forventninger. På Tangs får man akkurat d man betaler for. Det er billig, god mat som kommer uten lang ventetid, og akkurat passelig god service. Go tangs!

maria

Kinesisk

Yngve Bergheims bilde

Har aldri vært spesielt glad i kinesisk mat og Tangs har ikke akkurat klart å rikke ved min holdning. Kosleig og fin restaurant, men maten er kjedelig og smakløs.

Stinn brakke på 17. mai.

Feiringen av 17. mai begynte seint for mitt vedkommende. Utpå ettermiddagen meldte imidlertid behovet for næring seg, så jeg bestemte meg for å være internasjonal på denne nasjonaldagen, og valgte derfor Tangs restaurant som spisested. Nå er ikke 17. mai noen optimal dag for restaurantbesøk pga. alle som også feirer dagen med restaurantbesøk, noe som jeg også fikk bekreftet på Tangs. Det tok 20 minutter før jeg fikk bord, og ytterligere en time fra jeg bestilte til maten kom på bordet. Men kelneren var veldig høflig, og ba om forståelse for situasjonen. Jeg valgte biff i sur-søt saus med grønnsaker og ris, forøvrig min favorittrett når jeg spiser kinesisk. Etter middagen fikk jeg kaffe og dessert på huset som en kompensasjon for den lange ventetiden. Stort pluss for dette! Maten smakte alldeles nydelig, men jeg må likevel trekke litt for ventetiden.

Bra restaurant.

Jeg var på Tangs restaurant med 5 venninner for å spise for en stund siden,vi var godt fornøyd og jeg må si jeg ble sjokka da du ga de terningkast 3!!Servicen var upåklagelig,maten var nydelig og miljøet var gjennomført...Rosa duker..?So what!

fint sted dette

hver gang jeg har vært på tang har det alltid vært helt fint og flott.
jeg liker kinamat, og det er spennende. jeg liker kyllingen og kjøttet i sursøt
saus. synes det er fint at det er en kinaresturaunt i tromsø.
little buddah er forsåvidt også veldig bra som et alternativ.

Vegetarmeny?

Helt enig. Har vært der en gang, og tror ikke jeg drar tilbake med det første.. På lotus har de en ganske ok vegetarrett, men generelt sett står utvalget i byens kinarestauranter til stryk..

Alltid fornøyd.

Det er få plasser man vet hva man får, men på Tangs blir man alltid fornøyd med maten.
Dette er meget god mat til rimelige priser.
Det er jo en grunn til at plassen er så populær :o)

Dust ...

Dust ...

Om bege


Fullt navn
bege

Motto
Det finnes tre typer mennesker; De som sørger for at ting skjer, de som venter på at ting skal skje og de som lurer på hva som skjedde.

Vis fullstendig brukerprofilLiker du å dra på konserter, kino eller teater?

Bli med i TromsoBy.no da vel :-)