Presis - suksess etter Circa


Av Hans
Grunderen bak "Circa" har gjort det igjen. Som en av svært få mennesker i denne byen har Åge Heimland skapt ikke bare et, men to gode utelivskonsepter.

Hardtarbeidende mann

Denne hardtarbeidende mannen som du sjelden ser eller hører er selve drivkraften bak det som ser ut til å bli Tromsøs hotteste barkonsept. Jeg vil allerede her skynde meg å tilføye at han selvfølgelig har hatt sterke personlige ressurser tilgjengelig i form av Øivind Sjøvoll (ex. Yazn) og Torgeir Åsmo (ex. Amtmandens Datter).

"Presis" er navnet på det nye Tapas & Bar konseptet i andre etasje på det allerede oppegående utestedet "Circa". Ryktene sier at Heimland sa opp de daværende leietakerne (italiensk pastarestaurant eller noe slikt), dro hjemmfra med malingsbøtte og kost med beskjed til familien om at han skulle "flikke litt" før han åpna på nytt. Ubekreftede kilder påstår at han kom hjem igjen i Juli, ca 6 mnd. etter oppstart med et stort smil om munnen.

Kontinental oase

Jeg har nå hatt æren av å besøke denne oasen av en kontinental bar opptil flere ganger. Og hver eneste gang har jeg forlatt stedet full av beundring over at det finnes mennesker som så til de grader vet å sette gjestene i høysetet. Fra det øyeblikket du kommer inn døra og får et smil servert til forrett, via den uhøytidlige men samtid nøye avstemte møbleringa, til du sitter der med følelsen av å ha spist deg passe mett, drukket deilig vin og lyttet til akkurat passe høy musikk.

Jag vil ikke bruke tid på å beskrive konseptet i detalj, mest fordi slike opplevelser er individuelt og personlig betinget. Jeg vil derimot anbafale alle som ønsker seg en (i ordets rette forstand) smakebit av utelivsbyens "indrefilet" et besøk.

Tags:

Ikke enig...

Har besøkt Presis et par tre ganger de siste månedene, men like entusiastisk som Hans er jeg definitivt ikke. Etter min mening er plassen for såvidt OK, men å gi terningkast seks er helt feil.

Mitt største ankepunkt er maten. Innredningen er OK, betjeningen trivelig - men maten er ikke særlig god.

Tapasene er uspennende, noen ganger direkte smakløse. Det verste var da vi fikk aioli med snerk! der smaken helt klart avslørte at det var Mills Majones som var basen.

Det er morsomt å sitte og se ned på Storgata mens man nyter et glass rødvin - det er det trivelig å gjøre på Presis. Men å gå dit for å spise - det gjør jeg ugjerne.

De to andre tapas-restaurantene i byen - Åpen Bar og Strøket - er faktisk i en helt annen divisjon, mener nå jeg.

Terningkast tre er min karakter på Presis.

j

Eh, "kontinental oase" er vel litt i overkant. Det er en tapasresturant, ferdig med det. Ikke noe spes spør du meg.

Når Gerhard Holte må krympe butikken får Tromsø et lokale med potensiale til å lage et fantastisk utested med litt størrelse.

j

Javisst kan man lage uteplasser både her og der! Til den som måtte tenke tanken på lage en uteplass i Holte-gården vil jeg minne om at nabo-bygget idag inneholder et nylig nedlagt diskotek (play/rogers/bypuben osv..) Eierne innså vel at denne denne delen av Tromsø by er i ferd med å bli nedlagt i sin helhet som utelivsby. Det er mange år siden du kunne påberope deg å ha vært "på byen" uten å ha vært sør for KV-hjørnet (eller WiTo-hjørnet for nytilflyttede) Sender samtidig en honnør til driverne i denne bydelen for stort pågangsmot...

Nå fikk jeg lyst til å komme hjem...

Hei,

jeg er en utflytta Tromsø borger. Denne anmeldelsen bragte fram gode følelser i meg. Jeg rakk å gjeste Presis noen få ganger før jeg flyttet, og jeg hadde tilnærmet samme opplevelse fra stedet.

Presis er konge. Circa er konge. Når jeg kommer hjem skal jeg dit.

I tillegg når ryktene om Perez` langt inn i tigerstaden. Når jeg kommer hjem skal jeg avlegge vistitt på Perez. Det oppfordrer jeg alle andre som ikke har oppdaget stedet enda til å gjøre også!

De har verdens beste av det meste.

Nå fikk jeg lyst til å komme hjem...

La oss håpe at Tromsø snart blir en så bra utelivsby at det er mulig å drive bra fra Perez i nord, til Presis (og Markens Grøde og Blå Rock) i sør. Storgata er pinadø ikke så lang!

Om Storgatas lengde

Jo!

Om Hans


Fullt navn
Hans Arne Broks

Vis fullstendig brukerprofilLiker du å dra på konserter, kino eller teater?

Bli med i TromsoBy.no da vel :-)