Nyheter fra Tromsø

Ingebrigtsen blir heltidspolitiker

NRK Troms - 1 time 10 min siden
Johnny Ingebrigtsen (SV) er av fylkestinget i Finnmark valgt til ny leder for hovedutvalget for kompetanse etter partifelle Lisbeth Isaken. Ingebrigtsen skal utføre jobben ut valgperioden. Isaken har begynt i ny jobb hos Fylkesmannen i Finnmark.
Kategorier: Nyheter om Tromsø

Kvensk språk fikk anerkjennelse

NRK Troms - 1 time 16 min siden
Fylkestinget i Finnmark støtter oppropet om at kvensk språk må oppgraderes fra nivå 2 til nivå 3 i Den europeiske pakten om regions- og minoritetsspråk. Norske Kveners Forbund utfordrer nå fylkestinget i Troms til samme støtte.
Kategorier: Nyheter om Tromsø

Pågrepet av politiet

NRK Troms - 2 timer 44 min siden
Politiet i Alta har stoppet en bilfører i 30 årene uten gyldig førerkort. Bilen hadde påsatt et annet kjøretøy sitt kjennemerke. En passasjer i bilen hadde på seg en liten kniv, 5 gr. amfetamin og brukerutsyr. Mannen ble pågrepet, det vil bli opprettet sak melder politiet på twitter.
Kategorier: Nyheter om Tromsø

Vil ha fengsel i 4 år

NRK Troms - 2 timer 58 min siden
Aktor la i dag frem påstand om 4 år og 2 måneders fengsel for en mann i 20 åra som står tiltalt for overgrep mot en skoleelev han var vikarlærer for. Mannen er tiltalt for å ha misbrukt sin stilling som lærer for å skaffe seg seksuell omgang med ei jente, som da var 13 år gammel. Mannen nekta straffskyld da saken starta i Alta tingrett i går. Dom i saken forventes i løpet av mandag.
Kategorier: Nyheter om Tromsø

Tromsø-flight grounded, but may soon be back - BarentsObserver


BarentsObserver

Tromsø-flight grounded, but may soon be back
BarentsObserver
“I have been informed from Pskovavia that they have got temporary permission from Rosaviatsia,” says Aleksandr Galitski, Nordavia's representative at the airport in Tromsø to BarentsObserver. The route has stopped because the Norwegian Aviation ...

and more »
Kategorier: Nyheter om Tromsø

Problemer i trafikken

NRK Troms - 4 timer 18 min siden
På E6 nord for Alta står det to vogntog med problemer i Stokkedalen i retning Sennalandet. Vogntogene er til hinder for trafikken, og det er glatt i området. Vær ekstra oppmerksom, oppfordrere Statens vegvesen.
Kategorier: Nyheter om Tromsø

Gjesvær skole består

NRK Troms - 4 timer 21 min siden
Nordkapp kommunestyre har enstemmig vedtatt å opprettholde Gjesvær skole, skriver Radio Nordkapp. I flere år har det vært debatt om nedleggelse. - Tidligere skolenedleggelser viser at vi ikke har spart, men tapt penger i form av fraflytting og kutt i rammetilskudd, mener Roger Hansen (Ap).
Kategorier: Nyheter om Tromsø

Ny trailer for Mockingjay!

www.filmweb.no - 5 timer 9 min siden
If we burn, you burn with us!. Se hovedtraileren her.
Kategorier: Filmnyheter

Påstand om straff på 4 år

NRK Troms - 5 timer 44 min siden
I går startet rettsaken mot en tidligere vikarlærer i 20-årene, som står tiltalt for overgrep mot en 14 år gammel jente, i Alta tingrett. I dag ble det lagt fram påstand om straff på 4 år og 2 måneder for mannen. I retten onsdag kom det fram at mannen selv nekter straffskyld. Mannen er siktet etter paragraf 195 første ledd – som innebærer å ha hatt seksuell omgang med barn under 14 år.
Kategorier: Nyheter om Tromsø

Bellona krever lovlighetskontroll

NRK Troms - 6 timer 32 min siden
Miljøorganisasjonen Bellona krever en lovlighetskontroll etter seismikkskytingen i Andfjorden mellom Andøya og Senja tidligere i høst. Det går fram i et brev Bellona har sendt til Samferdselsdepartementet.
Kategorier: Nyheter om Tromsø

Lad opp til traileren på Fast & Furious 7

www.filmweb.no - 6 timer 42 min siden
Se veien til den 7. filmen i den populære filmserien!
Kategorier: Filmnyheter

Taper penger på Sjakk-OL

NRK Troms - 7 timer 19 min siden
TUIL er blant dem som taper penger etter millionunderskuddet til Sjakk-OL. Idrettslaget lånte Sjakk-OL et stort antall hytter under arrangementet, og Sjakk-OL skylder 1,2 millioner kroner. Daglig leder i TUIL, Roger Ness, sier dette er penger de trenger.
Kategorier: Nyheter om Tromsø

Utforkjøring i Sørreisa

NRK Troms - 7 timer 55 min siden
En bil har kjørt utfor veien fem kilometer mot Bardufoss, melder Troms politidistrikt på Twitter. Skadeomfanget er uvisst. Nødetatene er varslet.
Kategorier: Nyheter om Tromsø

Verner «Finnmarksleiren»

NRK Troms - 7 timer 58 min siden
Trondensleieren i Harstad skal vernes for ettertiden. Det jobber vernemyndighetene i fylket med. De er nå på befaring i området. – Trondenesleiren huset blant annet 2.000 evakuerte fra Finnmark mot slutten av andre verdenskrig, sier arkeolog hos Fylkesmannen i Troms, Dag Magnus Eliassen.
Kategorier: Nyheter om Tromsø

Legger ned barnehageplasser

NRK Troms - 8 timer 2 min siden
Byrådet i Tromsø vurderer å legge ned mange barnehageplasser fra neste år. Årsaken er for få søkere. – Nå er det 150 barnehageplasser som det ikke er søkere til, sier byråd for utdanning, Anna Amdahl Fyhn.
Kategorier: Nyheter om Tromsø

Vil lære av Mannen

NRK Troms - 8 timer 2 min siden
Når fjellet Mannen i Romsdalen omsider har rast ut, vil Kåfjord kommune lære av erfaringene til Rauma kommune. Nordnesfjellet er et av landets fire høyrisikoområder under overvåkning. – De er nå i daglig kontakt med geologer i Romsdal, for å lære av deres erfaringer, sier fungerende ordfører Svein Oddvar Leiros i Kåfjord kommune.
Kategorier: Nyheter om Tromsø

50.000 nye innbyggere i Tromsø

NRK Troms - 9 timer 2 min siden
Tromsø kommune skal planlegge for 50.000 nye innbyggere innen år 2044. Da er kommunen 250 år. Prognosene sier at det da vil være 120 000 innbyggere i Nord-Norges største by. Men da må det bygges 20 000 boliger, 60 barnehager, fem skoler, ti sykehjem og 16 idrettshaller.
Kategorier: Nyheter om Tromsø

Sender rein til slakteri i Finland

NRK Troms - 9 timer 10 min siden
Reindriftsutøvere i Kautokeino har sendt omlag 1000 rein til slakteri i Rovaniemi i Finland. Finske slakteri betaler bedre pris, i følge reineierne. Aslak Turi sier til avisa Sagat at de fikk hjelp til det omfattende papirarbeidet fra slakteriet på finsk side.
Kategorier: Nyheter om Tromsø

Støre refser nordområdesatsning

NRK Troms - 9 timer 14 min siden
Regjeringen viser manglende vilje til videreføring av nordområdepolitikken sier Jonas Gahr Støre. Han frykter engasjementet rundt nordområdene kan bli borte om det ikke tas tak i utfordringene, og nevner reiseliv og kunnskapsløft som viktige områder som sviktes.
Kategorier: Nyheter om Tromsø

200 arbeidsplasser reddet

NRK Troms - 9 timer 20 min siden
Fiskeridirektoratet har refordelt årets hvitfiskkvote for å opprettholde landproduksjonen ut året. Man hadde allerede nå i oktober fisket opp hele årets kvote. Norway Seafoods anlegg i Båtsfjord kunne blitt hardt rammet med 200 permiteringer om ikke kvotene ble oppjustert.
Kategorier: Nyheter om Tromsø
Syndiker innhold