Nyheter fra Tromsø

Utvider Snøhvit-anlegget

NRK Troms - 45 min 1 sek siden
Snøhvit-anlegget ved Hammerfest skal utvides for 21 milliarder kroner. Investeringene handler om å knytte gassfeltet Askeladden til Snøhvit, samt å bygge en ny rørledning. Etter at anlegget ble satt i drift i 2007, har den salgsverdien av gass fra Snøhvit-anlegget kommet opp i 82 milliarder kroner. Det skriver Dagens Næringsliv.
Kategorier: Nyheter om Tromsø

Etterlyser vitner i drapssak

NRK Troms - 2 timer 49 min siden
Siktede i drapssaken på Kvaløysletta i september ble observert av vitner med en tralle i området der drapet skjedde. I forbindelse med etterforskningen av drapet ønsker politiet å komme i kontakt med flere vitner som kan ha observert mannen med eller uten tralle. Politiet vil også gjerne vite om noen har sett trallen som har fire hjul hensatt på Kvaløysletta. Vitner kan kontakte politiet på telefon 77698500. En mann er siktet for forsettlig drap på 48 år gamle Hermod Magne Steinsund. Han er også siktet for å ha drept offerets nabo Stein Håvard Larsen som er savnet.
Kategorier: Nyheter om Tromsø

Skal ha møte om hatefulle ytringer

NRK Troms - 3 timer 50 min siden
Sametinget skal bidra i regjeringens handlingsplan mot radikalisering og voldelig ekstremisme mot hatytringer.
Kategorier: Nyheter om Tromsø

Deler ut filmstøtte i nord

NRK Troms - 3 timer 59 min siden
Nordnorsk filmsenter har delt ut cirka to millioner kroner til sju forskjellige filmprosjekter i 2014. Av de sju filmene er to fra Finnmark og tre fra Troms. De to Finnmarksfilmene er dokumentarfilmer, der den ene handler om rapperen Slincraze fra Maze, mens den andre handler om asylsøkerbarns situasjon. Filmene fra Troms er også dokumentarfilmer, der den ene handler om livet rundt Atlanterhavet.
Kategorier: Nyheter om Tromsø

Stjal lastebil

NRK Troms - 4 timer 5 min siden
En lastebil ble i helgen stjålet i Vadsø. Politiet i Øst-Finnmark sier de ønsker informasjon om tyveriet.
Kategorier: Nyheter om Tromsø

Ny art tangloppe er funnet

NRK Troms - 4 timer 25 min siden
En helt ny art av tangloppe er funnet på kontinentalskråningen utenfor Nord-Norge. Det melder Havforskningsinstituttet. Den nye arten er ca. 1 cm lang og ser ut til å trives i vann under 0 °C og på dyp fra 1000 til 2600 meter. I alt er det funnet 50 eksemplarer av den nye arten tangloppen som er små krepsdyr. Denne dyregruppen finnes i omtrent hele verden.
Kategorier: Nyheter om Tromsø

Felte 749 elg i Finnmark

NRK Troms - 4 timer 39 min siden
Årets elgjakt i Finnmark ble avsluttet 31. oktober og cirka 2000 elgjegere fikk tilbud om å jakte på Finnmarkseiendommen i år. Totalt ble det felt 749 dyr på Finnmarkseiendommen i år. Dette er under fjorårets resultat på 757 felte dyr og cirka 100 dyr under fellingsrekorden fra 2012. Hovedårsaken til nedgangen er resultatet fra Karasjok.
Kategorier: Nyheter om Tromsø

Frykter ny handelsavtale

NRK Troms - 5 timer 1 min siden
Det kan bli vanskeligere å produsere fisk i Norge hvis det blir inngått en ny handelavtale mellom EU og USA. Det sier administrerende direktør i Norway Seafood Thomas Farstad til Aftenposten. Til avisa sier han at mer av fisken kan bli produsert i EU, og at Norge dermed risikerer å kun bli råvareleverandør. I Norge kan fiskindustrien være den som blir verst rammet av en slik avtale ifølge en rapport NHO har fått laget.
Kategorier: Nyheter om Tromsø

Tok kontakt via «Snapchat»

NRK Troms - 5 timer 35 min siden
En 19 år gammel mann er i Lofoten tingrett dømt til fengsel i fire år for seksuell omgang med ei jente som da var 13 år.
Kategorier: Nyheter om Tromsø

Studio Ghiblis vidunderlige verden

www.filmweb.no - 6 timer 31 min siden
De japanske animasjonsmestrene fra Studio Ghibli er kinoaktuelle med Fortellingen om prinsesse Kaguya.
Kategorier: Filmnyheter

Høstens familiefilmer på kino

www.filmweb.no - 6 timer 38 min siden
Moro for små og store!
Kategorier: Filmnyheter

Rekordhelg for Mockingjay Part 1

www.filmweb.no - 7 timer 20 min siden
Med over 100.000 besøk i helgen setter The Hunger Games: Mockingjay Part 1 to rekorder.
Kategorier: Filmnyheter

Ukens premierer

www.filmweb.no - 7 timer 28 min siden
Krim, Studio Ghibli, festivalvinner og førjulsfilm på plakaten.
Kategorier: Filmnyheter

Realistisk om Belfastkampene i 1971

www.filmweb.no - 7 timer 47 min siden
Festivalfavoritten '71 har premiere.
Kategorier: Filmnyheter

Høstens filmperler på kino

www.filmweb.no - 7 timer 53 min siden
Her er godbitene du kan se frem til utover høsten!
Kategorier: Filmnyheter

Trenger flere fosterhjem

NRK Troms - 7 timer 59 min siden
Mangelen på fosterhjem er stor i Finnmark, nå vurderer Bufetat å starte kurs for de som ønsker å bli fosterforeldre i Kirkenes det. Det skriver Sør-Varanger avis. Totalt er det 40 barn og ungdom som står i kø for å få fosterhjem.
Kategorier: Nyheter om Tromsø

Kystens skog i ferd med å dø ut

NRK Troms - 8 timer 7 min siden
Tareskogen langs norskekysten er i ferd med å forsvinne. Nå vil Venstre ta opp problemet med miljøkomitéen på Stortinget.
Kategorier: Nyheter om Tromsø

Frykter for næringsutviklingen

NRK Troms - 8 timer 10 min siden
Kutt i RUP-midlene på 40 millioner i 2014 går hardt ut over næringslivet i Finnmark. Det er noe blant annet Innovasjon Norge i Finnmark merker. I tillegg til kutt i midler må de slanke sin drift i hele landet. Og fylkesvaraordfører Bente Haug frykter nå for næringsutviklingen i fylket på grunn av kutt i utviklingsmidlene.
Kategorier: Nyheter om Tromsø

Mener Sametinget bryter loven

NRK Troms - 8 timer 10 min siden
Sametinget bryter forvaltningsloven når de lar sine egne styremedlemmer i Finnmarkseiendommen(Fefo) delta i saker som handler om nettopp Fefo.Det mener Raymond Robertsen som sitter på fylkestinget for Høyre. Selv er han som styremedlem automatisk inhabil i Fefo-saker som behandles på Finnmark Fylkesting. – Deres vurdering om habilitet fremstår som merkelig, mener Robertsen.
Kategorier: Nyheter om Tromsø

Mindre vold, trusler og tyveri

NRK Troms - 9 timer 38 min siden
I årets ti første måneder er antall straffesaker gått ned med 25 prosent sier regionlensmann i Midt-Troms, Arnold Nilsen. Størst er nedgangen på områdene vold, trusler og simple tyverier. – Vi håper at dette er en trend vi kan nye godt av i tiden fremover, sier Nilsen til NRK. Samtidig viser tall fra Statistisk Sentralbyrå at folketallet i Midt-Troms har økt med 240 personer det siste året.
Kategorier: Nyheter om Tromsø
Syndiker innhold